Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

90 napos diéta

Divatdiéták

A 90 napos fogyókúrában a négynapos szakaszokból álló diéta során protein, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok váltakoznak, melyben a sorrendet nem szabad megváltoztatni. Fontos, hogy az étrendben semmit sem szabad átugrani.
A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely a gyümölcsnap után következik. Ekkor egész nap csak vizet fogyaszthatunk, majd a fehérjenappal folytatjuk.
Kávét és teát bármennyit engedélyez, de szigorúan tej és cukor nélkül.
A diéta befejése után ugyanúgy lehet étkezni, mint korábban, egy feltétellel: a reggeli még 90 napig csak gyümölcs lehet.


Reggeli - minden napra
Minden reggeli ugyanaz: egy kevés gyümölcs, két alma, körte, barack, vagy egy marék apró gyümölcs, eper, málna, szőlő, cseresznye, stb. Fontos, hogy az utolsó gyümölcsevés után 1 óra teljen el az ebédelés előtt.

1. nap: Fehérjenap
Tejet, sajtot csak ezen a napon szabad enni.
Ebéd: 3 szelet (20 dkg) főtt, vagy sült hús, hozzá egy szelet kenyér. Hús helyett fogyasztható 3 tojás, sütve vagy főzve, vagy a hússal megegyező mennyiségű sajt.
Salátát - olaj nélkül - korlátlan mennyiségben lehet enni.
Ebéd után 2 dl tészta nélküli leves elfogyasztása javasolt
Vacsora: ugyan az, mint az ebéd, de leves nélkül. Ügyelni kell arra, hogy ugyanazt, és ugyanannyit kell enni mint ebédre. Tehát ha húst ebédel valaki, akkor húst vacsorázzon, vagy ha tojást, akkor tojás legyen a vacsora is.

2. nap: Keményítőnap
Ebéd: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) főzve. Ételízesítő, só, paradicsomszósz vagy főtt paradicsom használható. Egy szelet kenyér és saláta ízlés szerint.
Ebéd utántól saláta bármennyi fogyasztható.
Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, de harmadával kevesebb mennyiségben.

3. nap: Szénhidrátnap
Ebéd: főtt tészta fűszerezve, például spagetti szósszal, vagy bármilyen sós sütemény (pogácsa). Tilos a spagettire sajtot szórni!
Vacsora: Két kisebb szelet torta, esetleg 3 adag fagyi és kötelezően 1 szelet (3 kocka) főzőcsokoládé.

4. nap: Gyümölcsnap
Egész nap, bármilyen gyümölcs (gyümölcslé) bármilyen mennyiségben.


A dietetikus véleménye:

Ez a diéta a jelenlegi ajánlásokkal szöges ellentétben áll. A tápanyagok ilyenfajta szétválasztásának tudományosan megalapozott magyarázata jelenleg nincs.
Mindemellett nem változatos, kevés étkezést enged és azok mennyisége is komolyan korlátozott. A szénhidrátnapon megengedett vacsora az összes ajánlás közül a legrosszabb.
Mindezek mellett a 90 napos diétával nem érhető el tartós súlyvesztés és a jojó effektusra kifejezetten hajlamosít.

 

Ködbaum Zsanett dietetikus
« Vissza a tudástárhoz

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.