Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

A tél közel öt évvel öregíti a nők szemét

Reforma Hírek
2012. január 02., hétfő

A tél négy évvel és nyolc hónappal láttatja öregebbnek a nők szemét - idézte szépségipari kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk). 

A tél közel öt évvel öregíti a nők szemét

A szakemberek 5 ezer női szempár küllemét tanulmányozták évszakról évszakra, és úgy találták, hogy a hidegebb hónapokban kifejezetten sötétebbek voltak a szemek alatti karikák és táskák.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az öregedési folyamatot a napfény hiánya okozza, ilyenkor sápadtabb a bőr, ami kihangsúlyozza a szem alatti táskákat. Télen ráadásul alacsonyabb a szervezetben a D-vitamin szintje, emiatt gyorsabban leszünk fáradtak, amitől viszont csökken szervezetünkben a szerotonin "boldogsághormon" szintje is.

A most közzétett eredmény az Adonia Organics kozmetikai cég új, szemkörnyék ápoló krémének klinikai kipróbálása során született.
"Kutatásunk azt mutatta, hogy a nőket jobban zavarja a szem körüli sötét karikák öregítő hatása, mint a ráncoké, amelyekkel könnyebb megküzdeni" - magyarázta Mark Binette, kozmetikai szakértő.

A tanulmány eredménye szerint télen a 27 és 60 év közötti nők 82 százalékánál jelentkeztek sötét karikák és táskák szemük körül, míg nyáron csak 38 százalékuknál.

MTIVissza a hírekhez
© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.