Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

Bach-virágterápia és esszenciák 43 kategória

Tudástár

Gyógyulni a virágok segítségével! 

A Bach-virágterápia a homeopátiához hasonló módszer lelki eredetű megbetegedések, pszichoszomatikus krízisek kezelésére.
A virágesszenciák 38 különböző vadon termesztett növény és fa vizes kivonatának homeopátiás feldolgozását jelentik (hígítás 1:240). Mérgező vagy tápláléknövények nincsenek az esszenciák között.
Az esszenciák természetes és szelíd módon enyhítik és harmonizálják a negatív lelki állapotokat, segítenek a lelki problémák enyhítésében ill. megoldásában.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát és megnyugvást.
A virágterápiában a betegség két fokozat közötti diszharmónia következményeként értendő: a belső  isteni  lény magva és a mindennapi személyiség magatartása között.
Ennek megfelelően a Bach-virágterápiában kizárólag lelki tünetek számítanak   ezekben tükröződik vissza az emberi természet 38 archetípusa.


Klasszikus tünetcsoportok:

  • Félelem
  • Bizonytalanság
  • Érdektelenség
  • Magányosság
  • Túlérzékenység
  • Bátortalanság
  • Aggódás másokért


A terápia célja a lelki önsegítés. A leblokkolt energiapotenciálok feloldása és levezetése. Ez javítja a pozitív energiák szabadon bocsátását, amelyek szükségesek a gyógyulási folyamathoz.
A Bach-virágkoncentrátumok hatása a páciens diszharmonikus lelki reakciómintájának harmonizálásában mutatkozik meg.


Virágkiválasztás
A virágokat az aktuális lelkiállapotnak megfelelően kell összeválogatni. A szabály szerint egyszerre 4-8 virágkombináció használatos, és az elv szerint minden virág bármelyik másik virággal tetszés szerint kombinálható. A virágok minden más gyógyszerrel együtt adhatók.
A virágesszenciák helytelen kiválasztása esetén nincs hatás, de mellékhatás sem.
Hozzászokás nem léphet fel, legfeljebb a szükséges virágok spektruma változik a kezelés ideje alatt.


Felhasználás
Reggelente minden kiválasztott koncentrátumból 4-6 cseppet egy normálméretű, szénsavmentes forrásvízzel töltött pohárba kell cseppenteni, majd az egész nap folyamán kis kortyokban elfogyasztani.
A kortyot a teljes hatás eléréséhez a lenyelés előtt egy pillanatra a szájban kell tartani.
Legkésőbb 10 perccel az étkezés előtt kortyoljunk utoljára.

Egyéb kezelési lehetőségek:

  • Borogatások: 6 csepp fél liter vízhez
  • Fürdők: 5 csepp egy kád vízbe
  • Közvetlenül a pulzuspontokra is lehet csepegtetni


Hatás
Egy jól megválasztott virágkeverék néhány óra, legkésőbb néhány nap alatt hat akut állapotban.
Krónikus állapotban élethelyzettől, életkortól függően 9 hónap és 1,5 év között ingadozik. Új virágkeverék felhasználásakor 4 hetes kezelési szüneteket kell tartani.
Közvetlen reakcióként, az első három napban gyakran megszaporodnak az álmok, vagy a régi testi-lelki tünetek felerősödhetnek.
Kritikus esetben az adag csökkentésére is szükség lehet.
Az esszenciákat általában 2-4 hetes kúrában alkalmazzuk, ez lehetővé teszi a mély és hosszantartó mentális és emocionális átalakulás megkezdődését.


Rescue / Elsősegély szer
A Bach-virágterápia egyetlen kombinált készítménye. Nagyon jól bevált a lelki egyensúly stabilizációjára stressz- és vészhelyzetekben.
A Rescue a pszichoenergetikus rendszer azonnali reintegrálását segíti és megakadályozza vagy leállítja a sokkolást követő láncreakciókat a sejt- és szervfunkciós síkokon.
A hatás néha 30 másodpercen belül megfigyelhető.
A Rescue akut vészhelyzetekben kiegészítő segítség, de nem helyettesíti az orvosi elsősegélyt ill. kezelést.

Alkalmazása
4 cseppet egy kis pohár folyadékban 10 perc alatt kis kortyokban kell meginni. Ha a kívánt hatás nem következik be, még egy pohárnyit kell elkészíteni.
Amennyiben erre az alkalmazási módra nincsen lehetőség, úgy a Rescue-t az ajkakra, foghúsra, halántékokra, csuklókra vagy könyökhajlatokra, a szív- vagy pajzsmirigytájékra kell csepegtetni.
  

 
« Vissza a tudástárhoz

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.