Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

A alvás rendszertelensége árthat a gyermek intelligenciájának

Hatással lehet a gyermek intelligenciájára, ha a szülők nem alakítják ki idejében a lefekvés pontos menetrendjét - mutatta ki egy brit kutatás.


Módosítja a gének működését fél év rendszeres testmozgás

2013. július 10., szerda

A rendszeres testmozgás hatására módosul több olyan gén működése, amely a test zsírraktározásáért felelős - derült ki egy új svéd tanulmányból.


A hanyatt fekve alvó babák közel felének ellaposodik a tarkója

2013. július 10., szerda

Az újszülöttek közel felének keletkezik lapos terület a fején kéthónapos korára, ha a hirtelen csecsemőhalál megelőzése érdekében a hátukon altatják őket - olvasható a CBSNews amerikai hírcsatorna online kiadásában.


A legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

2013. július 05., péntek

A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.


A számítógépes agyfitnesz javíthatja a romló emlékezetet

2013. július 05., péntek

Jelentősen javul a memóriájuk és a nyelvi készségeik azoknak az idős embereknek, akik rendszeresen játszottak számítógépes agyfitnesz-programokat - állapította meg egy új kutatás Kaliforniában.


Az anyatej segíthet feljebb jutni a társadalmi ranglétrán

2013. június 28., péntek

Magasabbra juthatnak a társadalmi ranglétrán azok, akiknek gyermekkorban az anyatej jelentette a fő táplálékforrást - állapította meg egy új tanulmány.


Megduplázódott a Crohn-beteg gyerekek száma

2013. június 26., szerda

Az elmúlt 10-15 évben megduplázódott a Crohn-betegségben szenvedő gyerekek száma a fejlettebb országokban; míg néhány évtizede gyermekkorban ez a súlyos bélbetegség szinte ismeretlen volt, ma már csecsemőkorban is előfordul, ráadásul az ebben szenvedő 5 év alatti gyerekek száma rohamosan nő - olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.


A felületekre lerakódott dohányfüstmaradvány károsíthatja az emberi DNS-t

2013. június 26., szerda

A dohányfüstből visszamaradt, különböző felületekre lerakódott mérgező anyagok jelentős genetikai károsodást okozhatnak az emberi sejtekben - állapította meg a világon elsőként egy, a témában úttörőnek számító tanulmány.


Autizmust okozhat a levegőszennyezés

2013. június 19., szerda

A gyermeküket erősen szennyezett környezetben váró nők kétszer olyan gyakran szülhetnek autista gyermeket, mint a tisztább vidéken élő terhesek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.


A tömegközlekedők kevésbé kapják el az influenzát

2013. június 11., kedd

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.


Az egészséges étel fontosabb a jó párkapcsolatnál

2013. június 11., kedd

Fontosabbnak tartja az egészséges táplálkozást a szerelemnél, a jó párkapcsolatnál az amerikai nők 61 százaléka - derült ki egy élelmiszeripari kereskedelmi lánc felméréséből.


A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés

2013. június 11., kedd

A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés, a mélyen vallásos hit vagy a gyermekáldás - áll a brit statisztikai hivatal tanulmányában.


Már heti 12 perc edzés is elég az egészséghez norvég kutatók szerint

2013. június 11., kedd

Már heti 12 percnyi intenzív mozgás is elég ahhoz, hogy egészségesek és jó kondícióban maradjunk - állítják norvég kutatók. A 12 perces kemény edzést még csak nem is egy szuszra, hanem három részre osztva javasolják.


A nyugdíjazás megrendíti az egészséget

2013. május 17., péntek

A nyugdíjba vonulás megrendíti az egészséget, a depresszióra 40 százalékkal jobban hajlamosít az azonos korú, még dolgozókhoz képest - olvasható egy brit tanulmányban.


A nők súlygyarapodásához köthető gént fedeztek fel

2013. május 17., péntek

A nők súlygyarapodásához köthető gént találtak holland kutatók.


A nők immunrendszere lassabban öregszik egy tanulmány szerint

2013. május 17., péntek

A nők azért élnek hosszabb ideig, mint a férfiak, mert immunrendszerük lassabban öregszik - derítette ki egy japán tudósok által publikált tanulmány.


A napozás csökkenti a vérnyomást, de nem csak a meleg révén

2013. május 13., hétfő

A napozás csökkenti a vérnyomást, ám nem csak melegítő hatása, hanem ultraibolya sugárzása révén is, mit több, ez utóbbi tartósabban alacsonyabban tartja az értékeket.


Szakértők: a legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszély az UV-B sugárzás

2013. május 13., hétfő

A legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszélyt jelenti az UV-B sugárzás - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke hétfőn, Budapesten egy szakmai fórumon, ahol az UV sugárzás egészségügyi veszélyeire hívták fel a figyelmet.


Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohár céklalé

2013. április 18., csütörtök

Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohárnyi céklalé - erre az eredményre jutottak brit orvosok.


A tojásfehérje segíthet a vérnyomás csökkentésében

2013. április 18., csütörtök

Kínai kutatók szerint a tojásfehérje fogyasztása ugyanolyan mértékben segíthet a vérnyomás csökkentésében, mint a hagyományos vérnyomáscsökkentők.


A fehérjében gazdag reggeli elejét veszi az egészségtelen esti nassolásnak

2013. április 02., kedd

A fehérjében gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrolálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást - derítette ki egy amerikai kutató.


A mai ember két órával kevesebbet alszik, mint száz éve élt elődje

2013. április 02., kedd

A mai ember két órával kevesebbet alszik, mint a száz éve élt elődje, és a nők között több a rossz alvó, mint a férfiak körében - egyebek mellett ez derül ki a Benyovszky Orvosi Központ által az alvászavarok hátterének feltárására indított kutatási program eddigi eredményéből.


Sokak gyomra nem bírja a húsvéti tojást

2013. március 29., péntek

Az ételintoleranciával küzdő emberek körében a tojásfehérje és a tojássárgája is benne van a leggyakrabban gyomorbántalmakat és bélpanaszokat okozó ételek listájában - derült ki 376 emésztőszervi gondokkal küzdő páciens ételintolerancia vizsgálatából.


A légszennyezettség is közrejátszik a gyermekkori asztma kialakulásában

2013. március 27., szerda

A légszennyezettség ugyanolyan súlyos tényezőként játszik közre a gyermekkori asztma kialakulásában, mint a passzív dohányzás - derült ki egy tíz európai városra kiterjedő új tanulmányból.


A fiatalkori rendszeres testmozgás csökkenti az öregkori csonttörés kockázatát

2013. március 27., szerda

A fiatalkori rendszeres testmozgás segíthet csökkenteni az öregkori csonttörés kockázatát - derült ki egy új tanulmányból, amelynek megállapításait az Amerikai Sportorvosi Ortopédiai Társaság (AOSSM) chicagói rendezvényén ismertették a szakemberek.


A cukros üdítők 180 ezer halálesettel hozhatók összefüggésbe világszerte

2013. március 21., csütörtök

A cukrozott üdítőitalok fogyasztása évente több mint 180 ezer halálesettel hozható összefüggésbe világszerte, elsősorban a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának elősegítése miatt - derült ki egy új tanulmányból.


Új vizsgálati módszer a férfi meddőség kimutatására

2013. március 21., csütörtök

Magyarországon néhány hónapja érhető el az az új eljárás, amely a férfi meddőség genetikai okát vizsgálja. Az új technológia lényege, hogy megnézik, mennyire sérült a spermiumok DNS-e.


A kétévente végzett emlőrákszűrés hatékony az 50 év feletti nőknél

2013. március 21., csütörtök

Ugyanolyan hatékony a kétévente végzett emlőrákszűrés, mint az évenkénti mammográfia az 50-74 év közötti nők körében, sőt még a sűrű emlőállományú és a menopauza enyhítésére hormonterápiában részesülő nők esetében is, ráadásul kevesebb hamisnak bizonyuló pozitív eredményeket hoz - derítette ki egy nagyszabású amerikai tanulmány.


A testmozgás megvédi a gyerekeket a stressztől

2013. március 12., kedd

A testmozgás kulcsszerepet játszhat a gyermekeknél a stresszes szituációkkal való megbirkózásban - derült ki egy új tanulmányból, amely elsőként mutatott ki kapcsolatot a fizikai aktivitás és a stresszhelyzetekre adott hormonális válaszreakció között gyermekeknél.


A rossz alvás fokozza a szívelégtelenség kockázatát

2013. március 07., csütörtök

Nagyobb a szívelégtelenség kockázata azoknál az embereknél, akiknek problémájuk van az elalvással - mutatták ki norvég szakemberek több mint 50 ezer embert 11 éven át nyomon követő kutatásukban.


© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.