Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

Karfiolos szelet (Dubári szelet)

Reforma \ Tudástár » Receptek » Crohn, colitis receptek
 

Hozzávalók:

  • sertéskaraj 100 g
  • karfiol 100 g
  • olaj 6 g
  • liszt 10 g
  • margarin 10 g
  • tej (1,5%-os) 100 g
  • tojás 1/3 db
  • sajt zsírszeg. 15 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok:

  • szerecsendió

Elkészítés:
A húst megmossuk, felszeleteljük, széleit bevagdossuk és kicsit kiverjük. Megsózzuk és mindkét oldalát átsütjük.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk és forrásban lévő vízbe téve puhára főzzük. Ha mirelit karfiolt használunk, fagyosan tesszük a forrásban lévő vízbe. Margarinból, lisztből és tejből besamelt készítünk. Ízesítjük sóval és kevés szerecsendióval. Hozzákeverjük a tojás sárgáját és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Egy edényt kiolajozunk. Belerakjuk egymás mellé a hússzeleteket. Mindegyikre ráhelyezünk egy adag megfőtt karfiolt. Ráöntjük a besamel mártást. Sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.