Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

Low carb diéta

Divatdiéták

A Low carb nem más, mint alacsony szénhidrát tartalmú diéta. Egyik alapja, hogy kizárólag a többszörösen telítetlen zsírok fogyasztását engedélyezi. Másik alappillére pedig, hogy kizárólag lassan felszívódó szénhidrátok szerepelhetnek az étrendben. Ehhez a glikémiás index nyújt segítséget.
Zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségű fogyasztását javasolja, ez utóbbiak közül főként azokat, amelyeknek alacsonyabb a cukortartalma.
A sok fehérje fogyasztása is javasolt, főként hal, tojás, hús és zsírszegény tejtermékek formájában.
A fehér lisztet, zsemlemorzsát helyettesíti korpákkal, pelyhekkel, teljes őrlésű és rozs termékekkel.  Tészták közül pedig a durum termékek ajánlottak.
Cukor helyett mézet, fruktózt, kukoricaszirupot ajánl vagy édesítőszereket. Javasolja még a vitamin és ásványi anyagok pótlását is szükség esetére.


A dietetikus véleménye:

A diéta magában foglalja az egészséges táplálkozás alapjait. Kiiktatja az egyszerű cukrok és a fehér termékek fogyasztását, helyettük a lassabban felszívódó, rostban gazdag gabonaféléket és őrleményeiket ajánlja. A kímélő, zsírszegény ételkészítési technológiákat részesíti előnyben. Ha szélsőségektől tartózkodunk, tehát a szénhidrátokat a megfelelő mennyiségben és minőségben visszük be, akkor ez a diéta egy egészséges táplálkozást és életmódot folytató személy vagy egy fogyni vágyó számára is megfelelő.

 

Ködbaum Zsanett dietetikus
« Vissza a tudástárhoz

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.