Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

NONI VITA GYÜMÖLCSLÉ 500 ML

Webáruház » Vitaminok, gyógytermékek » Noni Juice
noni, vita, gyümölcslé, juice, biopharma
Kiszerelés: 500 ml
Gyártó/forgalmazó: Biopharma Kft.

Összetétel: Morinda citrifolia 100%-os kivonata

Adagolás: 2x4 teáskanál (20 ml) naponta, étkezés előtt.

A legnemesebb hawaii noni gyümölcsből készült 100%-os gyümölcslé. Adalékanyagokat nem tartalmaz. A terméket alkotó noni gyümölcslé  Új Élelmiszer , az Európai Bizottság határozata alapján forgalomba hozható.

A Noniról:
Ez a trópusi növény, a noni (botanikai neve: Morinda citrifolia) Délkelet-Ázsia és India területén őshonos, napjainkban azonban a Csendes-Óceán szigetein, a polinéziai szigetvilágban is találkozhatunk vele. Feltételezhető, hogy kb. 2000 évvel ezelőtt, az időszámításunk utáni I. és II. század között egyes ázsiai vándorló népcsoportok csónakokkal nehéz és veszélyes útra keltek. A cél legendás, mesés csendes-óceáni szigetek felkutatása volt. Sok száz, sok ezer kilométert kellett megtenniük az óceánon át, ami akkoriban meglehetősen nagy teljesítménynek számított. Az ókori hajósok tudták, hosszú és embert próbáló út áll előttük. Ezért a ruhán, az élelmen és az ivóvízen kívül vittek magukkal noni gyümölcsöt is. Tisztában voltak azzal, hogy ez a gyümölcs erőt ad, táplálja és védi a szervezetet betegségekkel szemben, javítja a hangulatot és a közérzetet a nehéz pillanatokban. Feltételezhető, hogy az említett gyümölcsök segítették az utazókat céljuk elérésében, az új hon megtalálásában. Tudósok állítják, hogy a vándorlók egy része a Salamon-, a Marshall- és a Fidzsi- szigetekre, valamint a közeli szigetvilágba érkezett, mások pedig kissé eltértek az iránytól észak felé, és a Hawaii-szigetek partjain kötöttek ki.

A noni magjai nagyon kedvező körülményekre találtak az ásványi anyagokban gazdag, vulkáni eredetű termőföldben. Hamarosan ennek a kis termetű fának a gyümölcse igen fontos eleme lett az ottani népi gyógyászatnak. Levet nyertek belőle, amely jótékony hatást gyakorolt a szervezetre. Ezen kívül a noni gyümölcs értékes táplálékforrást jelentett a szigeteklakók számára. Rendszeresen fogyasztották, mert meggyőződtek arról, hogy vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhetően erőt, energiát, vitalitást, egészséges külsőt biztosít. Amikor 1778-ban Cook kapitány felfedezte ezt a távoli világrészt, feltűnt neki, hogy a lakói kitűnő egészségnek örvendenek, boldogok és elégedettek. Sajnos a  civilizált  európai gyarmatosítók nem tisztelték az ősi kultúrát és a népi gyógymódokat. Nem hasznosították a gazdag tapasztalatokat, így a noni értékes tulajdonságainak ismerete a következő néhány száz évre feledésbe merült.

A XX. század 50-es éveiben Dr. Ralph Heinicke német származású amerikai tudós a Hawaii-szigetekre érkezett. Az ananászt vizsgálva felfedezte, hogy egy élettanilag rendkívül fontos enzimet tartalmaz   proxeronint, amelyet az emberi szervezet xeroninná alakít át (Dr. Heinickét a xeronin felfedezőjeként tartják számon). A xeronin fájdalomcsillapító hatású, elősegíti a sérült sejtek regenerálódását, kedvezően befolyásolja a hangulatot. Csakhogy a xeronin tartalom az ananászban igen csekélynek bizonyult. Dr. Heinicke tehát tovább kutatott más, gazdagabb xeronin források után. Csak a  80-as évek közepén talált rá a noni gyümölcsre. A kis termetű, termékeny fa, amely egész évben zöld héjú gyümölcsöt hoz, felkeltette a figyelmét. Megvizsgálta a sötétvörös színű gyümölcs húsát, és kiderült, hogy az 800-szor több proxeronint tartalmaz, mint amennyi az ananászban található.

Dr. Heinicke munkásságának köszönhetően amerikai és japán tudósok is elkezdték vizsgálni a noni gyümölcsöt. Lépésről lépésre fedezték fel e rendkívüli gyümölcs titkait. Íme a vizsgálatok XX. század  80-as éveinek elején és  90-es éveinek végén publikált eredményei:
1990-ben Metzben (Franciaország) kutatók kimutatták, hogy a noni fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 70 %-át.

1993-ban a noniban szkopoletint és szerotonint, később pedig melatonint is találtak. Felfigyeltek arra, hogy ezek a hormonok együttesen hatnak, és a xeroninnal együtt enyhítik a feszültséget, stresszoldó hatásuk van, szabályozzák az alvásciklust és a menstruációs ciklust, javítják a hangulatot, valamint segítik a sejtregenerálódást.

A  90-es években amerikai kutatók észrevették, hogy a noni serkenti egy nagyon fontos hormon, a kortizol termelését a szervezetben. A kortizol allergiaenyhítő, méregtelenítő, és gyulladásgátló hatásáról ismert, valamint arról, hogy szabályozza a szénhidrátok feldolgozását, ami nagyon fontos a túlsúlyos emberek számára.

Japán kutatók antrachinokat választottak ki a noniból   olyan keserű anyagokat, amelyek antibakteriális és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint szabályozzák a bélműködést. Dr. Gerson, new yorki orvos, észrevette, hogy az említett anyagok nagy segítséget jelentenek a szívizom és az emésztőrendszer bakteriális fertőzéseinek (pl. hasmenés) gyógyításában.

1992-1995 között az Amerikai Rákkutató Egyesület (American Association for Cancer Research) évente megrendezett kongresszusain beszámoltak arról, hogy a noni pozitívan befolyásolja a rákban szenvedő betegek állapotát. Az egyik beszámolóban (1993-ból) japán tudósok a Tokiói Orvostudományi Intézetből és Egyetemről leírták a damnacanthal működését. Szerintük ez a bonyolult elnevezésű noni-komponens hatást gyakorol egyes prekancerogén sejtekre (azon sejtek, melyek rákos sejtekké alakulhatnak át). A damnacanthal lassítja a sejtosztódás folyamatát, ezáltal fennáll annak a lehetősége, hogy az említett sejtek visszanyerjék szabályszerű funkciójukat.

1992-ben Dr. Isabelle Abbott   amerikai botanikai szakértő   előzetesen elvégzett vizsgálatokat követően megállapította, hogy a noni alkalmazható a magas vérnyomás, a cukorbetegség, és a rák gyógyításában.

Dr. Joseph Betz   az Amerikai Élelmiszerkutató Centrum munkatársa   egyik tudományos dolgozatában kifejtette, hogy a noni segít csökkenteni az allergiás tüneteket, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású.

1997-ben Dr. Neil Salomon   az élelmiszerkutatás kiváló szakértője, amerikai elnökök és kormányzók egészségügyi tanácsadója   elkezdte vizsgálni a Morinda citrifoliát. Több mint ötven amerikai tudósok által készített jelentést és kb. száz nonit alkalmazó beteg beszámolóját tanulmányozta. Ezek alapján kimondta, hogy a noni gyümölcslé segítséget jelent az I. és II. diabetikus kategóriába tartozó cukorbetegeknek. Hasonló következtetésre jutott Dr. Mitchell Tate, az amerikai St George-beli Civilizációs Betegségek Kutatóközpontjának igazgatója. Kutatásai igazolják, hogy a noni csökkenti a mértéken felüli cukrot a vérben.

Doktor Salomon észrevette, hogy a noni elsősorban az általános állapotot javítja, pótolja az elvesztett energiát, javítja a koncentrációs képességet és serkenti az agysejtek működését. Ezen kívül enyhíti a gyötrő fájdalmakat is.

Dr. Anne Hirazumi   amerikai kutató, a farmakológia doktora   doktori disszertációját a noninak szentelte. Vizsgálatai szerint a noni aktivizálja az immunsejteket. 66 alkotórészt elemzett a Morinda citrifolia 100 aktív összetevője közül és igazolta, hogy szinergetikusan   egymás hatását erősítve   hatnak.

 

A NONI-t protein- és enzimbombának is hívják. Több mint száz aktív, jótékony élettani hatású komponense van.

A leírás kizárólag tájékoztató jellegű. Betegség esetén kérje ki kezelőorvosa tanácsát és tartsa be utasításait. Ajánlott tájékoztatni az orvost mindennemű étrend-kiegészítő használatáról.

Összetevők

Morinda citrifolia 100%-os kivonata

Termékcsalád

Noni Vita

Noni juice

A Noni egy a Csendes-óceán szigetein, Ázsiában és Ausztráliában őshonos gyümölcs, latin nevén Morinda Citrifolia.
Hawaiin, a tradicionális és a modern orvoslás a mai napig használja a gyógyításban.


Tapasztalatok szerint:

  • Serkenti a boldogsághormonok, az endorfinok elválasztását.
  • Segít stabilizálni a vércukorszintet.
  • Jótékonyan hat a vérnyomás szabályozására.
  • Segíti a gyulladásos folyamatok leküzdését.
  • Hatásosnak bizonyult különböző baktériumokkal szemben.
  • Szabályozza az alvásciklust, a hőmérsékletet és a hangulatot. Segít a depresszión.
  • Csökkenti a menstruációs görcsöket.
  • Javítja a bélműködést.
  • Erősíti az immunrendszert.

 


NONI VITA GYÜMÖLCSLÉ 500 ML
noni, vita, gyümölcslé, juice, biopharmaFigyelem! A www.reforma.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. Webáruházunk nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasznáni, úgy előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!

Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrendkiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrendkiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.