Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

Ornish diéta

Divatdiéták

Az Ornish módszer nem csak egy diéta, hanem egy komplex életmód változtatási program. A diéta lényege a szinte vegetáriánus, maximum 10% zsírkalóriát, és bőséges zöldséget, gyümölcsöt, gabonát tartalmazó táplálkozási rendszer. Bio nyersanyagokat használnak, kíméletes ételkészítési eljárásokkal és kíméletes fűszerezéssel. Mindig idényjellegű alapanyagokat használnak fel és a módszer követőinek speciális táplálkozási igényeire is figyelmet fordítanak, mint lisztérzékenység, laktóz intolerancia stb.


A dietetikus véleménye:

Sajnos ez a módszer sem megfelelő a modern kori táplálkozási ajánlásoknak. A tartósan 20% alatti zsírbevitel mellett a zsírban oldódó vitaminok nem szívódnak fel rendesen, mely komoly hiánybetegségek alapját képezi. Ilyen zsírbevitel mellett komoly testtömeg vesztés érhető el, de ennek a kezdeti áldásos hatása után az immunvédekezés komoly csökkenése áll fenn, melynek következtében a mások számára „banális” fertőzések is komoly betegségeket idézhetnek elő.
Pozitívumként viszont érdemes megemlíteni, hogy törekednek az ételek kíméletes elkészítésére, valamint az idényjellegű, jó minőségű élelmi anyagok felhasználására. Valamint az is jó hozzáállás a programot működtetők részéről, hogy a diétát követni kívánók egyéb betegségeit, igényeit is figyelembe véve állítják össze az étrendet.

 

Ködbaum Zsanett dietetikus
« Vissza a tudástárhoz

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.