Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

SELENORG TABLETTA 30 DB

Webáruház » Vitaminok, gyógytermékek » Antioxidáns
selenorg, tabletta, antioxidáns, pharmax
Kiszerelés: 30 db
Gyártó/forgalmazó: Pharmax Kft.

Az organikus szelén (antioxidáns)

Selenorg® optimális mennyiségben tartalmaz szelént, amely létfontosságú nyomelem a szervezetünk működésében. A Selenorg® hatékony antioxidáns a szabadgyökök elleni védelemben, támogatja az immunrendszert, segíti a pajzsmirigy hormonok aktiválódását és lassítja a sejtöregedést. 

A szelén fontossága

 • a szelén elősegíti a sejt védelmét a szabad gyökök okozta egyes károsító hatásokkal szemben
 • a szelén elősegíti az immunrendszer egészséges működését
 • a szelén szükséges a jódtartalmú pajzsmirigy hormonok normális működéséhez
   

Hogyan jut a szervezetünk szelénhez?

A táplálékkal és ivóvízzel vesszük magunkhoz a szelént, azonban a növényi-, állati tápanyagok és az ivóvíz nem tartalmazzák a napi szükségletünk fedezésére elegendő szelénmennyiséget, ezért pótlásáról gondoskodni kell. 

A szelén hiány milyen problémákat okozhat?

 • Szelén hiányában szervezetünk immunrendszere, az ízületek, a pajzsmirigy és a keringésünk nem működik kielégítően.

Selenorg® alkalmazása javasolt:

 • immunrendszer védelmére
 • sejtöregedés lassítására
 • szabadgyökök ellen
 • pajzsmirigy hormonok normális működéséhez 

A Selenorg® hatóanyaga

A Selenorg jól felszívódó szerves kötésben tartalmazza az ajánlott napi mennyiségnek (RDA) megfelelő 80 µg organikus szelént.

80 µg a felnőttek számára OÉTI (Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet) által ajánlott napi beviteli mennyiség 100%-a.

A szelén élettani szerepe

A szelén szerepe kettős. Egyrészt a glutation-peroxidáz antioxidáns enzimrendszer alkotórésze, melynek feladata a szabadgyökök hatástalanítása. A szabadgyökök aktív kémiai anyagok, melyek károsítják a sejteket, az érfalakat és gyengítik az immunrendszert. A környezetszennyezés növekedése, a savas esők, a növényvédő szerek használata, a dohányzás, az alkohol valamint a fokozott stressz, mind-mind a szabadgyökök felszaporodásához vezet. A szelén bevitellel a szervezet szabadgyök fogó képessége erősödik.

Másrészt szelén szükséges a jódtartalmú pajzsmirigy hormonok normális működéséhez is.

A pajzsmirigy két fontos hormont termel: a tiroxint vagy rövidítve T4 és a trijód-tironint vagy röviden T3. A kész hormonok a pajzsmirigyben fehérjéhez kötődve tárolódnak. Innen a szervezet igényei szerint a pajzsmirigy-stimuláló hormon hatására szabadulnak ki a véráramba. A pajzsmirigy 90%-ban T4-et termel, melynek a biológiai aktivitása 3-4-szer gyengébb a T3-énál. A T4 a sejtekben T3-má tud alakulni, mely átalakuláshoz egy szelén tartalmú enzimre (1',5'-dejodináz) van szükség.
 

Termékcsalád

Selenorg

Szelén

Ajánlott napi bevitel: 80 µg

Szerepe:

 • Méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatású
 • Ellenállóvá tesz a betegségekkel szemben
 • Antioxidáns, megköti a szabad gyököket, ezáltal gátolja a rák kifejlődését
 • A nemi fejlődésben létfontosságú
 • Alapvető fontosságú a bőr karbantartásához és a látáshoz
 • Lassítja a szövetek öregedését.

Változókorú nőknek szedése előnyös, mivel enyhíti a menopauzában fellépő hőhullámokat és rossz közérzetet.
A férfiaknak még nagyobb szükségük van a szelénre, mivel annak nagy része a herékben összpontosul, és a spermával együtt tetemes mennyiség ürül ki a szervezetükből.
Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is.
Bizonyított, hogy az alacsony szelénbevitel jelentős kockázati faktor krónikus betegségek és egészségügyi problémák kialakulásában.
Akiknél a családban előfordult szívinfarktus ill. rák vagy vegetáriánus étrendet követnek, fogyókúráznak, idősek, vagy dohányosok, hasznos lehet a kiegészítő szedése.

Hiánya:

 • Növeli a koszorúér-betegségek kockázatát
 • Csökkent nemző- és fogamzóképesség

Szelén forrásai:

 • belsőségek
 • húsfélék
 • tenger gyümölcsei
 • tejtermékek, különösen a vaj
 • citrusfélék
 • avokádó
 • teljes kiőrlésű gabonák

A táplálék szeléntartalma attól függ, hogy a növények termőtalajában mennyi a szelén. A talajok szeléntartalma a világ egyes részein, így hazánkban is igen alacsony.

A szelén és az E-vitamin szinergista hatású, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hatnak az egészséges szívműködés biztosítására és az ellenanyagképzésre, mint külön-külön.
A szeleno-metonin a kiegészítők leghatékonyabb formája.

 
Pharmax Kft. további termékei

DERMIN KENŐCS 30 G

dermin, kenőcs, regeneráló, gyulladáscsökkentő, pharmax
Kiszerelés:30 g

SELENORG TABLETTA 30 DB
selenorg, tabletta, antioxidáns, pharmaxFigyelem! A www.reforma.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. Webáruházunk nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasznáni, úgy előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!

Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrendkiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrendkiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.