Webáruházunk jelenleg nem fogad megrendelést. Köszönjük érdeklődését!

ÖKO-BARÁT MOSÓDIÓ 500 G

Webáruház » Bio tisztítószerek » Mosószerek, mosódiók
öko-barát, mosódió, mosószerek, mosódiók
Kiszerelés: 500 g
Gyártó/forgalmazó:

Jobb a bőrnek, jobb a természetnek, jobb a pénztárcánknak!
Válassza Ön is a mesterséges vegyi anyagokat tartalmazó mosópor helyett a mosódiót!

A Mosódió:
Az indiai mosódió Ázsia őserdeiben növő Sapindus mucorossi, azaz a szappanfa termése. A mosódió héjában található mosó hatóanyag a meleg víz hatására kioldódik a héjakból. Az indiai asszonyok már évszázadok óta alkalmazzák ruházatuk tisztítására. A természet ősi ereje tökéletesen tisztít a modern ember által használt mosógépekben is.

Előnyei:

  • A mosódió vegyszermentes. Így védi bőrünket a mosópor okozta allergiától, ekcémától és nem okoz bőrirritációkat. Csecsemő és kisgyermek ruházat mosása esetén ezért kiemelten ajánljuk.
  • A saponin zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából, anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükből, vagy kárt tenne a ruha anyagában.
  • Ön hozzájárul környezetünk védelméhez azáltal, hogy mosógépéből természetes anyagok távoznak a mosás után. A növényi eredetű dióból kioldódó saponin teljesen lebomlik.
  • A mosódióval jelentős összeget spórolhat meg a mosási költségeiből: ¼ kg mosódió 50 mosásra elegendő, ami 1 700 forint. Ezzel 5 kg mosóport és 5 liter öblítőt váltunk ki, amelyeket együttesen 3 000 forint alatt nem úszunk meg. Mintegy 40%-t takaríthatunk meg így.
  • A 3-4 alkalommal elhasznált mosódióhéjak komposztálhatok!

500 g mosódió kb. 110 mosásra (6 hónap) elegendő.

HASZNÁLAT:

Mosáshoz
Tegyünk 6-8 FÉL mosódió-héjat (3-4 egész félbetörve) a kis mosótasakba (akár zokniba is), és jól bekötve tegyük a ruhák közé a mosódobba. Ezzel az adag mosódióval legalább 2-3, de alacsonyabb (30-40°C) hőmérsékleten akár 4 alkalommal is moshatunk. Öblítőt nem kell használni! Ruháink így is puhábbak lesznek.
Ne feledjük, hogy a mosódió bármilyen hőfokon, bármilyen színű és anyagú ruházat mosására is alkalmas. Aki most használja először a mosódiót, annak ajánlatos egy ruhák nélküli gyorsprogramot elindítani a diókat tartalmazó mosótasakkal. Ezt követően a fenti módon moshatunk.

A nagyobb hatás eléréséért
Ajánlott egy-két mosódió-héjjal többet elhelyezni a kis zsákban, amivel a tisztítás erejét növelhetjük a koszosabb ruhák esetén. Ezzel egy csapásra kiküszöbölhetjük a keményebb víz okozta problémákat is. Egy újabb megoldást jelenthet, ha széttördeljük vagy előzetesen vízben áztatjuk a dióhéjakat, így a saponin mosáskor még jobban ki tud oldódni a vízbe.

A fehérítésért
Mivel a dió nem tartalmaz optikai fehérítőt, ezért a mosódió mellett erősen ajánljuk fehérítő anyagok használatát, amivel garantálhatjuk a fehér ruhák további ragyogását.
Fehérítő anyagok: oxigén alapú nátrium-perkarbonát vagy a szódabikarbóna. Termékeink közül az OXI-MAX-ot ajánljuk.

Az erős foltok ellen
Nehezen eltávolítható foltok (vér, fű, erős sár), zsíradékok eltávolításához a mosódiót remekül egészíti ki a mosószóda vagy a mosószappan.

A kellemes illatért
Sokan nem szeretjük, hogy ha a mosást követően különböző illatok áradoznak a ruhákból, jóllehet finom illatúak, de a tudat alatt ott motoszkál bennünk, hogy mégiscsak valamiféle vegyi anyag veszi célba a szaglószervünket. A mosódióval a ruhák önmagában csak friss illatot adnak. Amennyiben ragaszkodunk mégis a különféle illatokért, akkor arra remek természetes megoldást nyújtanak a 100%-os illóolajak. Ebből néhány cseppet adjunk 1-2 deci langyos vízhez, amit helyezünk el az öblítős-rekeszbe.

Használjuk ne csak mosásra!
Hajmosásra, mosogatásra vagy házi kedvenceink mosdatására is alkalmas. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy 5-6 összetört héjat 10 percig forralunk, majd leszűrve használhatjuk az előbb említett tevékenységekre is.

Termékcsalád

ko-barát


további termékei

ÖKO-BARÁT MOSÓDIÓ 500 G
öko-barát, mosódió, mosószerek, mosódiókFigyelem! A www.reforma.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. Webáruházunk nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasznáni, úgy előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!

Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrendkiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrendkiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

© 2011 Reforma Webáruház Kft. Az oldal tartalmának másolásához a tulajdonos engedélye szükséges.